Bodems

Een goede bodem wordt in verschillende lagen opgebouwd. Aan de toplaag worden vezels toegevoegd, dit zorgt voor een betere structuur in je bodem én zorgt voor een beter vochtbalans in het zand.

Een bodem hoort veerkrachtig en stabiel te zijn, ook moet het goed bestand zijn tegen intensief gebruik in verschillende disciplines. Wil je graag meer weten over de aanleg van een nieuwe bodem? Of wil je graag vezels toevoegen aan het zand? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Zand

Een goede bodem draagt bij aan de kwaliteit van je training.

Een vlakke, stabiele baan met voldoende veerkracht zorgt ervoor dat het paard met gemak de training kan doorlopen en vermindert de kans op blessures.

Het is ook erg belangrijk dat je bodem over de juiste vochtbalans schikt. Een te natte bodem is vaak hard, dit geeft meer grip maar vangt ook minder schokken op. Een zachte, mulle bodem is beter voor de gewrichten van je paard maar maakt de training ook zwaarder. Kortom, een goede bodem is uitermate belangrijk voor de kwaliteit van je training!

Onze vezels worden toegevoegd aan de toplaag van je bodem en zijn geschikt voor binnen én buiten. Iedere bodem vraagt weer om een andere specialistische aanpak. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie!


Vezels

Beschik je over een goede bodem maar mis je stabiliteit en veerkracht? Het is dan een goed idee om vezels toe te voegen aan de toplaag van de bodem. Een stabiele veerkrachtige bodem zorgt voor een blessurevrij paard en een prettige training!

Onze vezels worden gebruikt als toevoeging aan bestaande bodems en zorgen voor meer stabiliteit in de bodem. Onze vezels zijn geschikt voor binnen en buiten en worden vermengd met het zand van je eigen bodem. Onze vezels zorgen voor de ideale verhouding in het zand, er ontstaat meer stabiliteit en het oppervlak veert beter mee. Dit vangt de schokken op van je paard waardoor de kans op blessure wordt verminderd.